Könnyítsen hétköznapjain éterikus olajok használatával

A természetes illatok érzelmi világunkat látványosan befolyásolják és közérzetünket is javítják. Gondoljunk csak egy virágos rétre, vagy egy természetes környezetre ahol sokkal könnyebben ki tudunk kapcsolódni.  A Young Living éterikus olajai ezt a nyugodt, harmónikus környezetet varázsolják az otthonába, munkahelyére illatukkal, ahol a munka szórakozássá, a tanulás játékká válhat! Dr. Gary Young 1993 -ban alapította meg a Young Livinget, amely egyesíti a régi tradíciókat az új tudományokkal Rendkívül értékes éterikus olajokkal, valamint más egyedi megoldásokkal kínál egy egészséges életvitelt. Intenzív kutatómunkával fedezték fel ismét az egészséges életmód több százéves titkát a Young Living számára. Rengeteg hagyomány és közlemény tanúskodik róla, hogy már régen a fejlődő kultúrák is az éterikus olajok erejét használták a test és a lélek egészségének megőrzésére, meghosszabbítására és növelésére. Ennek az elfelejtett tudásnak az újrahasználásával segít a Young Living ma az embereknek megérteni, hogy az éterikus olajok és a tiszta, természetes termékek használata a közérzetet és az életstílust jelentősen tudják javítani és egy hosszú, egészséges életet kínálnak. A Young Living tudományos kutatásainak és minőségi hátterének segítségével állítja elő és kínálja a legjobb minőségu éterikus olajokat és olajkeverékeket világszerte. Mindig arra kell törekedni, hogy a testet teljesen természetes anyagokkal lássuk el a mindennapok során, ezzel is növelve a jó közérzetet.  Gary szavaival: “Állj úgy a testedhez, mint egy templomhoz ! – Hozz felelősségteljes döntést!”


Mi az az éterikus olaj?

A növények véreként is szokták nevezni, melyek aromatikus, éterikus szénhidrogén vegyületek, amiket a növény, a világ négy alapvető elemével, a fény, víz, föld és a levegő segítségével állít elő.
Az éterikus olaj használata nem a mai kor találmánya, különböző feljegyzések tanúskodnak róla, hogy már időszámításunk előtt 3000-ben is desztilláltak virágokat, gyógynövényeket, és ezekből hidratáló termékeket készítettek. A Bibliában is körülbelül 200 utalás van arra, hogy vallási okokból és a betegségek leküzdésére különböző aromaanyagokat használtak mint például a balzsam, tömjén, mirha, fahéj, rozmaring.
Majd 4000 évvel később az arabok ismét felfedezték a desztillációt, amit a középkorban továbbfejlesztettek. Ma már tudjuk, hogy az ismert „francia illat” annak idején a királyi udvarokban nem csak a kellemetlen szagok ellen szolgált, hanem a parfümök védelmet jelentettek bizonyos járványokkal szemben is. Egy francia orvos, Jean Valnet, személyes tapasztalata alapján, miszerint a nagy felületű égési sérülést a levendulaolaj gyorsan és hatékonyan gyógyítja, újraéledt az éterikus olajok használata, nemcsak a második világháború gyógyszerhiányakor, hanem a mindennapi orvoslásban is egyaránt. Az 1980-as évek végétől már Európa szerte alkalmazták ismét az aromaterápiát, mely kifejezést Jean Valnet jegyezte először. Amerikában, Japánban és Ausztráliában új módszerként kezdtek el gyógyítani éterikus olajokkal.

Mi teszi az éterikus olajat ilyen hatásossá?

Kémiai szempontból az éterikus olajok rendkívül összetettek, több száz különféle kémiai vegyületet tartalmaznak, melyek csak a természetes kombinációjukban érnek el terápiás hatást. Sokkal töményebb és hatékonyabb mint a szárított gyógynövények. Tulajdonképpen a desztillációs folyamat teszi jóval töményebbé az olajat, melynek során gyakran több növényre van szükség egyetlen csepp olaj előállításához.
Az éterikus olajnak és az emberi vérnek több hasonlósága is van: küzd a fertőzések ellen, fenntartja a hormonháztartás egyensúlyát, elősegíti a regenerálódási folyamatokat. A növényekben az éterikus olajok egy védő, életbentartó, nyugtató és regeneráló funkciót töltenek be. Ezek segítségével védekezik a növény a különböző baktériumok, gombák és vírusokkal szemben és ez védi a rovaroktól és más kártékony állattól. A hasonlóság azonban ennél még mélyrehatóbb. A kémiai felépítése az éterikus olajoknak nagyon hasonlít az emberi sejtek felépítéséhez. Ez teszi lehetővé, hogy az emberi proteineket éterikus olajokkal helyettesítsük, amiket a hasonlóság miatt az emberi szervezet könnyen felismer és befogad. Ezért van az éterikus olajoknak az az egyedülálló képessége, hogy a sejtfalakon átjut, és közvetlenül a szövetekben és a vérben tudja kifejteni hatását. Az egyedülálló, zsírtalan felépítése az éterikus olajoknak szinte teljesen megegyezik az ember sejtmembránjának felépítésével. Ezenkívül az éterikus olajok molekulái nagyon kicsik, amik még inkább megkönnyítik a sejtekbe jutását. Miután külsőleg felvisszük a testre, hatását már néhány perc elteltével kifejti a szervezetre.

Minőség általánosan

Világszerte körülbelül 300 -féle eterikus olajdesztillációt és -kivonatot, regisztrálnak, több ezer kémiai összetevővel és aromatikus molekulákkal. A mennyisége és a minősége ezeknek az aromatikus vegyületeknek teljesen eltérő is lehet, mivel előállítása függ az időjárástól, hőmérséklettől, és a desztillációs faktortól is. Ma az esszenciális olajok 98%-át a parfüm- és kozmetikai ipar használja fel. Csak körülbelül 2%-ot használnak terápiás és gyógyászati célokra.
A kémiai összetevők az egyik faktor, ami az esszenciális olajok tisztaságát meghatározzák. Ezeket az összetevőket rengeteg dolog befolyásolhatja, mint például: a növény része, amelyikből az olajat nyerik, talajadottságok, trágyázási mód (organikus, vagy kémiai módon), földrajzi fekvés, időjárási viszonyok, magasság, betakarítási- és desztillálási mód. Általános kakukkfűből (Thymus vulgaris) például különböző kemikáliákat lehet előállítani, ha máshogy kezelik a növekedése során, különböző időjárási és magassági viszonyok között.

A különbség: A.R.T.

A minőségi éterikus olajok előállításának a kulcsa, hogy az értékes összetevőket minél jobban megőrizzék. A sérülékeny aromatikus olajokat a nagy meleg és nyomás ugyanúgy tönkreteheti, mint a vele érintkező és kémiai reakcióba lépő anyagok, mint például az alumínium vagy a vörösréz. A növényi anyagok nem érintkezhetnek a herbizidek semelyik fajtájával és más agrár – kemikáliákkal sem. Ezek az anyagok a desztilláció során kémiai reakcióba léphetnek az olajokkal és mérgező vegyületeket képezhetnek. Mivel sok növényi alkotórészben nincs olaj, ezért könnyen keveredhetnek éterikus olajokkal. A Young Living -nél ezért csak a legjobb minőségű növényeket használják fel, és nemesacél kamrákban alacsony nyomás és hőmérséklet alatt állítják elő az olajakat. Az ültetéstől a betakarításig gondosan ügyelnek minden folyamatot, hogy a végén teljesen organikus, valóban 100%-os tisztaságú olajokat kapjanak. Ezen a területen Gary Young nem ismer kompromisszumot.

ESŐCSEPP MASSZÁZS ILLÓOLAJOKKAL