ESŐCSEPP MASSZÁZS

A Raindrop technika kifejlesztése

A Raindrop technikát D. Gary Young fejlesztette ki, melynek alapjául az illóolajok antimikrobiális  tulajdonságairól szóló kutatásai szolgáltak, és ehhez a Vita Flex technikát, a talp reflexpontjait, és az „effleurage” elnevezésű –  az izmokra és idegrendszerre gyakorolt jótékony hatású, finom simogatáson alapuló – módszert kombinálta.

A Raindrop technika non-invazív terápia formájában magas antimikrobiális hatású illóolajok cseppjeinek sorozatát használja a háton, a gerinc mentén szunnyadó kórokozók ellen. Enyhíteni tudja a szkoliózis, kyphosis és más eredetű hátfájások, betegségek tüneteit, miközben erősíti az immunrendszert is.

Mikor D. Gary Young ezt a technikát kifejlesztette, a Raindrop készlet illóolajainak antimikrobiális hatásai mellett az érzelmi és szellemi egyensúly megteremtésének fontosságára is hangsúlyt fektetett.

Bővebben az Esőcsepp technikáról

A MIKROORGANIZMUSOK

A Bonni Egyetem kutatói azt állapították meg, hogy pl. a varicella zoster vírus az ember egész életében meghúzódhat a spinális ganglionokban. 2001-ben további kutatások alátámasztották, hogy bizonyos fertőző mikroorganizmusok is lehetnek a gerincfájdalom és gyulladások okai. A mikroorganizmusok okozhatnak gerincferdülést és isiászt is.

Egyre több tudományos kutatás azt bizonyítja, hogy bizonyos, a gerincvelő közelében elhelyezkedő mikroorganizmusok hozzájárulnak a gerinc deformálódásához. Ezek a kórokozók gyulladást hoznak létre, ami viszont a gerincoszlop torzulását illetve ferdülését okozza, illetve a triggerpontok gyulladását is előidézik.

Az Egyesült Államokban számos egészségügyi szakember bevonta az orvosi kezelésébe a Raindrop technikát. Kiváló módszernek tartják, hogy olyan problémákat oldjanak vele, melyekhez pl. az isiász, szkoliózis (gerincferdülés), kyphosis és a krónikus hátfájás kapcsolódik.

Dr. Ken Krieger, DC, praktizáló csontkovács Scottsdale-ben (Arizona), így vélekedik: “Csontkovácsként meggyőződésem, hogy a Raindrop technikával hatalmas eredmények érhetők el, és nekem személyesen ez elegendő ahhoz, hogy a szkoliózisról szóló irodalom átíródjon.”

Hasonlóképpen vélekedik Dr. Terry Friedmann, MD, Westminster (Colorado): “Ezek az illóolajok igazán új perspektívát nyújtanak az orvostudományban. Olyan esetekben szolgáltak megoldásként, melyeket számos szakember reménytelennek tekintett.”

A technika hatékony segítség Sclerosis Multiplex-ben szenvedők számára is.

Bővebben az Esőcsepp technikáról