LEVENDULA (Lavandula angustifolia) Az összes olaj közül a leginkább ismert és leggyakrabban használt illóolaj. Főként külsőleg, javasolt. A terápiás minőségű levendula illóolaj lazító hatása klinikailag bizonyított. A levendula vágott sebek tisztására, ütésekre, vagy bőrirritációk kezelésére javasolt. Illata megnyugtató, lazító és kiegyensúlyozó úgy testi, mint érzelmi szinten.

BORSMENTA (Mentha piperita)

Az egyik legsokoldalúbb gyógynövény. Az emésztőrendszerre serkentő hatású. M.D. Jean Valnet vizsgálatokat végzett, amelyek kimutatták a menta jótékony hatását a májra és a légzőszervekre. Más tudományos vizsgálatok pedig azt bizonyítják, hogy a borsmenta olaj belélegzése által javul az íz- és szagérzékelés. Dr. William N. Dember a Cincinatti Egyetemről a mentaolaj koncentrációt növelő és az emlékezőképességet javító tulajdonságáról írt tanulmányokat. A mentaolaj belélegzése során csökken a telítettség érzete.

BORSMENTÁS CSOKOLÁDÉ HÁZILAG

Hozzávalók:

–          10 dkg nyers bio kakaóvaj,  6 evőkanál bio kakaópor, 3 evőkanál agavé szirup, vagy  4-5 evőkanál méz ( lágyabb csokoládé lesz belőle)

A kakaóvajat vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. Közben a többi hozzávalóval simára kevergetjük. Habverővel készíthetünk buborékos aero csokit is.

Figyeljünk oda, hogy a csokoládé ne hevüljön 40 C-fok fölé, ugyanis értékes antioxidáns hatásából veszítene. Legjobb, ha langyos víz felett olvasztjuk, akár el is zárhatjuk, ha túl melegnek érezzük. A kakaóvaj kb 34 C fokon olvad. Amikor teljesen csomómentes, hozzáadhatjuk a 2-4csepp borsmenta olajat.

Kizárólag jó minőségű belsőleg is használható olajat ajánlok, mint a Young Living Peppermint olaj.  2 csepp elegendő, hogy kellemes mentás ízű saját készítésű házi csokoládénk legyen. A folyékony csokoládét most öntsük formákba. (pl.: szilikon jégkocka tartóba) Helyezzük fagyasztóba kb. 2 órára.

Isteni finom, 5 tagú családnak bőséges délutáni csemege.

 Jó étvágyat!

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE A LAP ALJÁN! Elküldjük a következő Házipatika illóolaj bemutató időpontját és helyszínét!

Vagy írj a KAPCSOLAT menüben, ha szeretnéd minél hamarabb megtapasztalni hatásukat, hogy szerezzünk neked és barátaidnak, családtagjaidnak egy kellemes illatokkal töltött délutánt!

Előadó: Nagy Attila  természetgyógyász, Young Living partner