Nyitvatartás: H-P: 12-18-ig

Szombaton: 9-14 és Vasárnap: 14-18-ig előre egyeztetéssel

SZOMBATI ÉS VASÁRNAPI NAPOKON KIZÁRÓLAG CSALÁDI JEGY ÉS BÉRLET VEHETŐ IGÉNYBE!

Árlista

Előzetes bejelentkezés szükséges

A sós levegő és a negatív ionok gyógyító hatása

A SÓBARLANG klímája negatív ionokkal telített, a pozitív töltésű részecskéket megköti, ezáltal a helyiség levegőjét megtisztítja. A levegőbe került kristálysó belélegzésével pedig  gyógyító ereje érvényesül. Használatával nem csak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem pl. allergiás megbetegedéseken, szénanátha, immunrendszer gyengesége, alvászavar, sőt kiváló stresszoldó hatása már az első alkalommal érződik, ami a kiegyensúlyozottsághoz és egy jól működő immunrendszerhez elengedhetetlen.

A negatív töltésű ionok egészségesek.

A legtöbb helyen légzésünk túl van terhelve káros pozitív töltésű ionokkal, amelyeket az elektromos eszközök idéznek elő, mint például a számítógép és televízió vagy akár a dohányzás. Mivel manapság átlagosan időnk 80 %-át zárt helyiségben töltjük, annak klímája természetesen mérvadó egészségünkre nézve. A városban és az irodáinkban, illetve a munkahelyeinken általában nem elég a negatív töltésű ionok száma, mivel sokat megsemmisít a klímaberendezés, az autók kipufogógáza és a gyárak szennygáza is a már említett elektromos berendezésekkel együtt.

Mindezek miatt egyre nehezebben tudják kezelni élethelyzeteiket, gyakrabban feszültek és túlterheltek az ilyen körülmények között dolgozó emberek.

A só szobában a magas só koncentrációnak köszönhetően, magas negatív ion túlsúly jellemző. A mikroorganizmusok száma jelentősen lecsökken ily módon a levegő lényegesen tisztább, allergén anyagokban szegényebb lesz.

A száraz terápia és ionizáció jelentősége abban nyilvánul meg, hogy a sót nem párologtatják, nem kötik vízhez, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára a felső légutakban, és nincs extra nyáktermelés, amely főleg gyermekeknél jelenthet ürítés gondokat. A nyálkahártyával ellentétes iontöltésnek és részecske méretnek köszönhetően biztosítva van a hatóanyag szabad útja egészen a legkisebb hörgőcskékig, kivédve ezzel a korábban ismert nedves terápiák hátrányait.

Ezek kiváló terápiás lehetőségek: elsősorban asztma, idült légcsőhurut, pollenek, okozta allergiák esetében, van jótékony hatása, de egyes bőrbetegségek, ekcéma, pikkelysömör, kiegészítő kezelésére szintén alkalmazható. De egyre többen veszik igénybe megelőzési céllal, hiszen egy nyugodt, harmonikus, ionizált légterű környezetben az immunrendszer is új erőre kap, kiegyensúlyozottak leszünk.

Tudnivalók sóbarlangozáshoz

Árlista